fredag 19 september 2008

Vi jagar en och samma dröm - och drömmen är google android


Nu är det definitivt klart om vad google har för mål det närmaste decenniet
Genom att släppa sitt operativsystem för mobiler:Android, fritt tänker google göra det ingen annan tillverkare lyckats med. Att fullständigt följa dina rörelser och konsumentmönster.

Mobilen har en gps,mjukvara för betalsystem,och kontaktbok som automatiskt plockar namn och nummer ifrån ditt iGoogle konto. Den har även en funktion som positionerar dina vänner och meddelar vem som råkar vara närmast för stunden.



Försök värdera följande scenario i kronor: Pressbyrån på kungsgatan,har fler kunder under kvällsruschen än under morgonrusningen vilket leder till stora förluster.
 De undrar även varför alla kunder går på högersida av vägen när det är morgonrusning. Googles enorma superdatorer gör ett beställningsjobb. De analyserar alla kunder med google baserade mobiler i fickans rörelsemönster. 
Google kommer fram till att morgonpendlare verkar korsa gatan,stanna på Mcdonalds och handla kaffe(betala med ett snabbsms) och därefter bara följa vågen ut så att säga.
Så Pressbyrån får rådet att köpa lokalen på andra sidan gatan,och erbjuda något bättre frukostpaket än McD,samt betalfunktioner med snabbSMS



4 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu en spionware från google. Varför inte bara beskriva en personlig beskrivning till dem direkt och säga precis allt om sina beteenden, rörelser, tänkande, känslor. Vadå frihet?, Sedan är det ju inte en själv som kan bestämma om jag vill ens dela ut den informationen till alla och andra företag då det missbrukas och jag vill vara anonym ett tag till. Har inga planer på skaffa. Fast kanske är detta någon annans våta dröm att få göra. Lägga upp sig och inte veta vart den informationen riktig tar vägen.

Vägen till futuristiska kontrollsamhället har bara börjat.

blåfärg sa...

Google själva har inte riktigt klargjort sitt sjukliga intresse för konsumentvanor. Det kommande operativsystemet av Google är tänkt att släppas gratis. Gissa varför?

Erik Jonsson sa...

de kanske släpper det gratis för att de har insett att det inte kommer att gå att ta betalt för det. Betalar du för mjukvara nuförtiden? de har förstått att det i dagens samhälle finns ett utrymme för riktad reklam.

blåfärg sa...

jag betalar för ca 10% av all mjukvara jag använder. oftast adobe produkter eller spel som the sims.

mycket litet men ändå mer än de flesta- sorligt nog